Zobni rentgen – 3D, panoramsko in intraoralno slikanje zob

3D rentgensko slikanje zob je hitro, enostavno in za pacienta popolnoma neboleče. Pacient se usede in zobni rentgen je zaključen v nič več kot 10 sekundah. Na podlagi tega postopka dobi specialist podrobno sliko stanja v obliki računalniško generiranih pogledov kostne strukture obraza, zob in ostalih podrobnosti iz vseh zornih kotov v 3D obliki in tudi barvni sliki!

YouTube Preview Image

Video predstavitev Scanora 3D rentgenske naprave in njene uporabe.

Za vašega zdravnika je izredno pomembno, da ima pred odločitvijo o posegu točne in popolne informacije. Aparat SCANORA 3D, ki ga uporabljamo je aparat najnovejše generacije, ki ponuja vse te informacije, prav tako pa tudi napredno diagnostično opremo, ki predlaga rešitve in bo vašemu zdravniku v veliko pomoč.

Navadni, 2D rentgen, namreč ne prikaže globine čeljusti in mesto zobnega živca. Pogosto je tako potrebno ugibati, kar se velikokrat slabo konča. Prednost 3D rentgena je med drugim ta, da pokaže vse 3 dimenzije čeljusti in točno mesto živca. Program nato predlaga še katera vrsta implantata umetnega zoba je najbolj primerna (60 + vrst). Tako zobozdravnik ve, kje vrtati, kako globoko in kateri implantant naj vstavi.

3D zobni rentgen Scanora 3D
Vaše zdravje nudi svojim pacientom najboljši in edini 3D zobni rentgen – SCANORA 3D v tem delu
Slovenije. V 10 sekundah dobi vaš zobozdravnik popolno infomacijo kako nadaljevati z zdravljenjem
vaših zob.

3D zobni rentgen in digitalno panoramsko (ortopan) slikanje v enem

Scanora 3D

Inovativen 3D zobni rentgen, ki vključuje dva sistema, omogoča sodoben način zobne diagnostike.

Aparat združuje dva sistema. Omogoča nam resnično digitalno panoramsko (ortopan) slikanje, prav tako pa tudi moderno 3d rentgensko slikanje zob. Ta lastnost nam omogoča, da uporabimo sodoben načina zobne diagnostike. Panoramske slike visoke ločljivosti nam jasno pokažejo področja, ki jih moramo natančneje raziskati. Nato enostavno izberemo še optimalen način 3D tehnologije in opravimo natančnejše analize.

Zakaj ga potrebujem?

Ne glede na to ali ste šele na začetku obravnave ali pa želite le preveriti rezultate zdravljenja, bo RTG zob s 3D rentgenom vašemu zdravniku podal kakovostnejše informacije in natančno vizualno predstavitev, ki mu bo v veliko pomoč pri diagnozi in načrtovanju zdravljenja. Popolni in natančni podatki so ključnega pomena za uspešno zdravljenje in vaše zadovoljstvo.

    • Hitro, enostavno, neboleče.
    • Neomejeno število pogledov na podlagi samo 10-sekundnega RTG slikanja.
    • Mirna vest, ko veste da ima vaš zdravnik napredne in natančne informacije za načrtovanje in spremljanje vašega zdravljenja.

Idealno za načrtovanje implantata umetnega zoba

Pri pravilni izbiri implantata so potrebne natančne informacije o razpoložljivosti kosti, njegovi kakovosti in natančnemu mestu posega. Mesto živca in sinusov je možno določiti natančno in enostavno. S pomočjo zaslonskega prikaza, 3d grafike, orodij za pomoč pri meritvah in obširne zbirke implantatov je možno načrtovanje posega in operacijo izpeljati kakovostno in varno.

Izjemno nizka stopnja sevanja

Pri rentgenskih posnetkih vedno tehtamo med kakovostjo posnetkov in izpostavljenostjo rentgenskim žarkom. SCANDORA 3D nam s pomočjo posebne tehnologije generiranja x-žarkov, nastavitev območja preučevanja, posebnega detektorja in inovativne tehnologije rekonstrukcije slik, omogoča nizko izpostavljenost, hkrati pa ponuja posnetke vrhunske kakovosti.

Sodobno digitalizirano intraoralno slikanje – MINRAY in Digora OPTIME

Digora optime

Sodoben aparat Digora OPTIME za digitalizacijo obstoječega intraoralnega rentgena.

Intraoralno slikanje se uporablja v primerih, ko potrebujemo lokalno sliko enega do treh zob. Pri intraoralnem slikanju je sevanje omejeno le na površino slikanja. V usta pacienta se vstavi senzor v obliki majhne ploščice. Pri tem v naši ambulanti uporabljamo tudi sodoben Digora OPTIME aparat,ki omogoča digitalizacijo obstoječega intraoralnega rentgena in pri katerem ni potrebna neposredna povezava med ploščico in aparatom. Rentgenska doza sevanja je tako tudi 90 % nižja kot pri klasičnem slikanju.

Oprema: Uporabljamo najsodobnejšo opremo finskega proizvajalca Soredex: SCANORA 3D, Minray in Digora Optime
Storitve: 3D, panoramsko in intraoralno slikanje zob.
Prednosti: Nizka doza sevanja, visoka ločljivost in diagnostična točnost.
Intraoralno slikanje zob Minray

Lokalni intraoralni zobni rentgen enega do treh zob z aparatom Minray. V povezavi z Digora OPTIME dosežemo izvrstno kakovost slik ob minimalnem sevanju.